Bismarck se rooikaart geskrap

Bismarck du Plessis
Bismarck du Plessis

Bismarck du Plessis se omstrede rooikaart wat hy tydens Saterdag se nederlaag teen die All Blacks gekry het, is van sy dissiplinêre rekord geskrap .

Die regsbeampte Terry Willis het in Maandag se dissiplinêre verhoor bevind dat die Franse skeidsregter Romain Poite die verkeerde beslissing gemaak het toe hy du Plessis met ‘n geelkaart in die 17de minuut vir ‘n duikslag op die losskakel Dan Carter gestraf het.

In ‘n verklaring op Maandag, het die IRB gesê dat die geel kaart toegeken teen du Plessis “nie korrek” was nie.

Du Plessis het ‘n tweede geel kaart vir ongeoorloofde spel in die 42ste minuut van die wedstryd gekry, wat beteken het dat hy outomaties van die veld gestuur is.

Die IRB het gesê dat die geel kaartbesluit ‘n “ongelukkige geval van menslike foute deur die skeidsregters was“.

Du Plessis het geen verdere straf ontvang nie, maar die tweede geelkaart wat hy in die 42ste minuut ontvang het, sal vir die res van die Rugbykampioenskap-reeks op sy rekord bly. – Sapa

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.
 • Willy

  Sommer daardie skeidsregter ‘n rooikaart gee en dis nonsense dat die span nie op die veld die hakke ingrou en helse beswaar maak teen sulke beslissings.

  Vandag se skeidsregters het al die hulpmiddels tot hulle beskikking. Nie meer ‘n verskoning vir sulke tipe beslissings.

 • Seg Net

  Tel laat vir trane of enige iets. Dit is nou wel van sy dissiplinêre rekord geskrap, maar die telling bly dieselfde.

  My span het die magtige blou bulle ‘n cast iron pak gegee as in ag geneem word dat hulle ook net met 14 man gespel het.

 • Riempies

  Die blou bulle was – die span – waarmee daar
  rekening gehou moes word. Toe die Springbokke die wereld beker gewen het – het
  die Springbokspan hoofsaaklik uit Blou Bulle bestaan. Daarna is die Blou Bulle
  deur die swartes oorgeneem en soos met alles waaraan die swartes raak
  gedegenereer tot riool standaard. Hoeveel Blou Bul ondersteuners sien jy nog op
  Loftus? – want probeer soos hulle wil – kan die lee paviljoene nie weg gesteek
  word deur kameras nie. Na die Blou Bulle was dit die Sharks en nou lyk dit vir
  my het Griekwas n goeie kans om die beste te word ……….Tot die swartes weer
  dink hulle kan net instap en iets beteken vir n span. Swartes sal nooit in hulle
  lewe kan Rugby speel nie hulle kan nie op hulle voete dink nie. Die heel beste
  vir ons is om te vergeet van Rugby tot ons weer ons eie span in die veld
  kan plaas – tot dan leer jukskei of hokkie speel soos wat skole deesdae doen –
  want daar is nie meer enige toekoms onder hierdie swart regering vir jong
  spelers om na te aspireer nie. Die Groen en Goud het n verleentheid
  geword.

  As iemand my nie glo nie gaan kyk maar hoe die
  swartes n eerste wereld land binne 20 jaar verander het na n riool hoop.

  • Seg Net

   Ja Riempies ek dink ons het al hierdie aangeleentheid aangeraak en ek sal nie weer met jou of iemand anders oor rugby redeneer nie. Dit bly maar elkeen se keuse of hy/sy dit wil kyk of nie. Dat alles aan die verswart is is een helse probleem. Seg my ondersteun jy Solidariteit se boikot aksie teen die kwota stelsel in rugby?

   • Riempies

    Ek het tot baie onlangs nog rugby verdedig – maar jy moet my gelyk gee deur Rugby te ondersteun hou ons net n paar dik vet swartes in die stoel waar bekwame Rugby mense gehoort te sit – swartes wat net sonder ophou rugby soveel skade wil aandoen as wat hulle kan. Hulle het al hoeveel Sokker afrigters gehad en kan nogsteeds nie hond haaraf maak nie – wat se dit vir jou – hoe het Rugby n kans onder hulle vernielsug? Ek sien daardie swart dikkes eerder vrek van die honger voor ek n blou duit sal bydra tot hulle woeker wins uit Rugby.

    • Seg Net

     Riepies ek ondersteun wat jy seg 110%. Waar en met wat gaan dit nie so nie? Seg my waar het hulle, hulleself nog nie ingedruk nie? Wat het al verbeter waar hulle oorgevat of selfs net betrokke is? Ondersteun jy Solidariteit se veldtog?

     • Riempies

      Ek wou jou nog op jou vraag antwoord maar wanneer ek op die “swart trein van frustrasie” klim vergeet ek min of meer alles anders.

      Ek weet nie daarvan nie – trouens dit is nou die eerste woord wat ek daarvan hoor – en ja ek sal dit ondersteun as die dik swartes deel van die opponering is.

     • Seg Net

      Die vakbond Solidariteit het vandag aangekondig dat hy sy veldtog teen ‘ras-tellende’ aksie gaan verskerp. Die vakbond het Saterdag tydens die wedstryd tussen die Blou Bulle en die Westelike Provinsie plakkate met die woorde “Stop kwotas” vertoon. Solidariteit wil deur die veldtog 51762 petisies teen ‘ras-tellende aksie’ insamel – genoeg om al Loftus Versfeld se sitplekke vol te maak.
      Indien mense die veldtog wil steun, kan hulle http://www.stopkwotas.co.za besoek om ’n petisievorm in te vul.

     • Riempies

      Nee Seg Net ek wil nie meer hierdie barbaarse reenboognasie maak werk nie – dit is te laat om regstellende aksie te wil probeer stuit dit is 80 duisend blanke mense se bloed wat gevloei het aan hierdie swart barbaarse hande, te laat.

      Die enigste wat voordeel gaan trek uit hierdie afskaffing van al die soorte BEE’s is die ANC – wat gehelp gaan word met ons kundigheid! – om te red wat te redde is, om hulle in beheer te hou – en dan gaan ons so dankbaar wees dat ons sommer uit dankbaarheid vir die ANC se “genade” ons plase en huise vir hulle sal gee en vrywillig maandeliks vir hulle n pint bloed skenk.

      Hoe onnosel dink die NWO en hulle gesante is ons?
      Nogal Loftus Versveld…..!

      Dink hulle regtig ons kan nog steeds gespeel word
      soos n kitaar sonder dat ons sit sal agterkom? Plip Buys die protege van FW de Klerk en hulle Solidariteit moet warm plek toe vlieg ek is nie een van hulle manipuleerbare idiote nie.
      Ek het niks in gemeen met die swartes nie – ek wil
      selfbeskikking he, Punt.

     • Seg Net

      Riempies dit is wat ons almal sekerlik nastreef, maar dit sal nie net gebeur nie. Intussen probeer mense nog iets doen, maar word deur mede Afrikaners gekritiseer beledig en afgeskiet as nutteloos. Doen hulle niks is hulle ANC gatkruipers. Stel hulle ‘n petisie op teen plaasmoorde is hulle protege van FW de Klerk. Ek behoort al die beste part van 45 jaar aan Solidariteit n het aangesluit tot hulle nog Die Mynwerkers Unie was. Ons sal sekerlik nie oor hierdie en saamstem nie.

     • Riempies

      Wat van wat ek gese het stem jy nie mee saam nie?

     • Seg Net

      Dat jy teen Solidariteit is en ek daaraan behoort en ten gunste van hulle is.

     • Riempies

      Dan Seg Net opponeer ons mekaar vanuit twee
      opponerende pole – ek sal nooit aan Solidariteit behoort nie want ek glo nie in hulle reenboog-saamboer beleid nie en alles wat hulle bereid is om te doen daarvoor nie en ek sal ook nooit vir die DA stem wat hulle as hulle voertuig ondersteun nie.

      Al die nuwe stuiptrekking van Solidariteit is net om die Afrikaners wat besig is om te polariseer te probeer verongeluk in belang nogsteeds van die ANC en FW de Klerk se ANC reenboog gemors EN gemors is dit gemors.

     • Seg Net

      Sal weer probeer verduidelik. Is daar enige organisasie of noem dit wat jy wil wat almal tevrede kan stel? As jy alles waarin die swartes in hierdie ‘n aandeel het moet boikot sal jy nie jou voet uit die huis kan sit nie en van die honger omkom. Ek weet nie waar jy bly nie, maar betaal jy nie moontlik belasting aan ‘n swart munisipaliteit nie? Betaal jy nie belasting aan ‘n swart regering nie? Dit is ANC organisasies wat jy elke maand ondersteun. Nou veroordeel jy organisasies wat nie ANC gesind is nie en BOIKOT hulle ook nog? Is dit hoe mens na selfbeskikking werk?

     • Riempies

      Seg Net ek wil regtig nie met jou rusie maak nie – maar my standpunt wat ek vanoggend aan jou gestel het wyk ek nie van af nie.

      Wat ek wel nog daarby wil voeg is die volgende:

      Die oomblik wat daar werklike momentum by n saak
      kom soos bv. Jaap Kelder se NBR – dan wil Solidariteit sommer net instap en harde werk en volgehoue deursettingsvermoee van so n persoon net afneem. – nie net afneem nie maar hom totaal uitskop uit sy eie suksesverhaal uit en maak of dit hulle eie sukse verhaal is.

      Toe Sunet Bridges met die volksmoord n geweldige
      reaksie ontketen het en n groot gevolg getrek het toe wat? Toe begin Solidarteit met hulle volksmoord petisie.

      Waar was hierdie “magtige” Solidariteit die
      afgelope 20 Jaar terwyl Jaap Kelder man alleen sy pad tot wat hy vandag vermag het – oopgekap het treetjie vir treetjie sonder enige finansieele steun? Geheuel met FW de Klerk en Leopoldt Scholtz in Brussels en hulle tyd verwyl met
      straatname. Solidariteit verdien geen respek van my nie.

      Solidariteit beskik net nie oor die ingebore durf en deursettings vermoe van n Jaap Kelder met sy NBR – n Sunette Bridges met haar volksmoord en n Dan Roodt met sy Praag nie.
      Hulle bly altyd aan die veilige kant en dit is nie ons kant nie.

   • Trippie Trip

    Seg, hierdie enetjie is spesiaal vir jou … kyk hoe sexy kan ‘n Bloubul-ondersteuner lyk hehe ! Ek kyk nie rugby nie, dit weet jy nou al … moet so bietjie jou been trek … nie daai oros-anties nie … drillerig en grillerig – met permissie gese !

    • Seg Net

     Wragtig pragtig ek is ‘n BLOU BUL.

     • Trippie Trip

      Neem aan jy kyk diep in haar ogies (die blou ogies) hehe !

     • Seg Net

      Het nie eers gesien sy het ‘n donker bril op nie, wys jou net waarna mans kyk.

 • Josef Fourie

  Kan iemand vir my vertel hoekom ek moet omgee oor die wel en wee van die reenboognasie se rugbyspan? Dis net propaganda om die Afrikaner se aandag af te trek van sy naderende ondergang.