DA herloods tweede deel van omstrede veldtog

Deel op
Daso-werwingsplakkaat
Daso-werwingsplakkaat

Die Demokratiese Alliansie (DA) het begin met die tweede fase van die party se “Ken Jou DA“-veldtog in Johannesburg.

Die eerste fase het erge omstredenheid veroorsaak omdat die party die verhaal van hoe hulle eintlik in die stryd teen apartheid gevoer het, probeer monopoliseer het.

Dit sluit ook die vrystelling van ‘n pamflet in waar voormalige president Nelson Mandela en aktivis Helen Suzman omhels met die bewoording: “Ons het ons deel gedoen om apartheid teen te staan”.

Die ANC het woedend op die veldtog gereageer en dit as ‘n “siniese en opportunistiese oefening in propaganda” afgemaak.

Die DA se Premierskandidaat vir Gauteng Mmusi Maimane het gesê die party wil hê dat ‘n Suid-Afrika moet bou aan môre. Ons wou ons ondersteuning vir ‘n breë-gebaseerde swart ekonomiese bemagtiging bevestig, asook na die kwessie van grondhervorming. Ons het ook gekyk na ons ondersteuning vir maatskaplike toelaes en ons wil seker maak dat ons in die historiese erfenis [van ongelykheid] aanspreek ten einde ‘n toekoms voor te berei waar alle Suid-Afrikaners ingesluit word.

Hy het bygevoeg: Ons teenstanders dikwels sê dat indien die DA aan bewind kom sal ons mense se maatskaplike toelaes wegneem en apartheid terugbring wat absolute onsin is,” sê Maimane. – Sapa

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.