Vakbonde weier om salariseise aan te pas

Deel op

goudDie Kamer van Mynwese sê dit is die eerste keer dat daar ‘n situasie bestaan waar vakbonde nie bereid is om hulle eise vir ‘n salarisverhoging te wysig nie.

Geen ooreenkoms oor werkgewers in die goudmynbedryf se finale aanbod kon tot dusver bereik word nie. Werkgewers het dit onomwonde gestel dat hulle nié enige salarisverhogings hoër as 6,5 persent gaan aanbied nie.

Hulle plaas die blaam vir die huidige stand van sake op die tweespalt tussen vakbonde.

Werkgewers sê ook dat hulle nie afsonderlike ooreenkomste met individuele vakbonde gaan beklink nie.

Goudmynwerkers dreig om aanstaande week, selfs so vroeg as Sondag, met ‘n beskermde staking te begin.

Donderdag het goudaandele op die JSE skerp gedaal en ekonome het gewaarsku dat dit die bedryf ernstig kan skaad.

Intussen duur stakings in die voertuigvervaardigings- en konstruksiebedryf steeds voort en petroljoggies en paneelkloppers dreig ook om Maandag te begin staak. – RSG

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.