Reuse vagina by Grondwethof tentoongestel

Deel op

vulvaconJohannesburgers het nou die geleentheid om deur ‘n groot vagina te loop, dit alles te danke aan ‘n kunsinstallasie wat opgerig is by die Grondwethof, op Konstitusieheuwel in Johannesburg. Die Grondwethof is die setel van die “wigte en teenwigte” van die nuwe regime.

Konstitusieheuwel huisves onder meer die ou Vrouetronk wat in ‘n besienswaardigeid omskep is om wit skuld onder besoekers se aandag te bring.

Deur die skep van die vagina waarin jy loop, bevat dit wat jou as die kyker, maar ook gille en lag, amper soos ‘n strydkreet wat in opstand kom teen die tronk,” het die kunstenaar Reshma Chhiba het aan die Sunday Times gesê.

Die loopvlak geïnstalleer in afdeling twee van die tronk is 12 meter lank en bestaan ​​uit rooi fluweel en katoen. ‘n Klankbaan van die lag en skree is te hore.

Nie baie mense nie mans of vroue is gepla om deur middel van hierdie vaginale kanaal te loop nie,” sê Chhiba.

Sy het gesê dat ten spyte van die feit dat die werk gekoppel is aan die Hindoegodin Kali, wou sy nie gesien word as iemand wat net met die maak van Indiese kuns besig is nie. “Dit is ‘n globale vagina,” sê Chhiba.

Die installasie is deel van ‘n groter projek – ‘Die Twee Pratende Yonis‘. Yoni is Sanskrit vir vulva. Foto’s en skilderye sal uitgestal word by twee ander plekke.

“Dit is skrikwekkend om mense te kry met patriargale waardes opgevoed is,” het sy aan die Sunday Times gesê.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.