Goudprys styg weens moontlike aanval op Sirië

Deel op

goudDie goudprys beleef ‘n elf-weke-hoogtepunt. Dit het verstewig ná vrese oor ‘n moontlike militêre ingryping deur die Amerika en Brittanje in Sirië.

Die VSA het aangedui dat militêre optrede ‘n moontlikheid is, weens ‘n chemiese aanval in ‘n voorstad in Damaskus. Hulle hou President Bashar al-Assad daarvoor verantwoordelik, in weerwil van die feit dat daar nie vaste bewyse is daarvoor nie.

Die Amerikaanse minister van verdediging, Chuck Hagel sê hulle wag net vir die groen lig van President Barack Obama. Die goudprys staan tans op 1 425 dollar per fynons.

Die Britse Eerste Minister, David Cameron het die parlement byeengeroep om Brittanje se reaksie op die krisis in Sirië te debatteer.

Brittanje berei gebeurlikheidsplanne voor vir ‘n moontlike militêre ingryping.

Cameron sê hy beskou die aanval as onaanvaarbaar en afskuwelik, maar ontleders meen dis slegs ‘n voorwendsel om Sirië aan te val.

Die Eerste Minister het die internasionale gemeenskap sterk aangemoedig op die chemiese aanval in Damaskus reageer. – RSG

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.