Mosambiek se stropers teiken Kruger

Deel op

rhinorandOwerhede sê stropers uit Mosambiek is verantwoordelik vir grootskaalse stropery in die gebied.

Mosambiek word algemeen beskou as ‘n veilige hawe vir stropers. Die renosterhorings word gesmokkel uit die land deur Maputo,” sê Limpopo Nasionale Parke se woordvoerder Antony Alexander.

Renosterhoring kos nou byna R700 000 per kilogram op die swartmark.Terwyl 25 renosters 10 jaar gelede vermoor is, is daar verlede jaar byna 700 doodgemaak. Die Kruger Nasionale Park is die belangrikste teiken.

Regeringsamptenare, het die polisie en wildbewaarders in Mosambiek is vinger in die stropery.

‘n Multi-miljoenrand hervestigingsprojek is aan die gang om gemeenskappe wat naby die twee parke woon, te hervestig, aangesien kommer aan die toeneem is oor die oënskynlike onvermoë van die Mosambiekse owerhede om te verhoed dat Mosambiek ‘n veilige skuilplek bied aan stropers wat renosters en olifante in die Krugerwildtuin stroop.

Owerhede sê stropers van Mosambiek vervoer renosterhoring deur die Limpopo Nasionale Park. Alexander sê stropers beweeg deur Massingir na Shokwe en dan na Maputo.

Hy sê Mosambiek word oor die algemeen beskou as ‘n veilige toevlugsoord vir stropers.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.