Zimbabwiese opposisie verdeeld oor tweede ronde

Deel op

Image

Morgan Tsvangirai

Die Zimbabwiese opposisieparty, die Beweging vir Demokratiese Verandering, kon nie oor die naweek besluit of hy aan die tweede ronde van die presidentsverkiesing in dié land gaan deelneem of nie. In die party se binnekringe heers intense verdeeldheid oor die kwessie.

Deel op

Boonop bevind sy leier, Morgan Tsvangirai, hom tans buite Zimbabwe uit vrese vir sy veiligheid. Gerugte dat lede van die weermag Tsvangirai en ander MDC-leiers met skerpskutters sou teiken, is ook in omloop.

In die eerste ronde van die presidentsverkiesing het Tsvangirai 47,9% van die stemme op hom verenig, net meer as twee persent onder die 50% wat nodig is vir 'n algehele meerderheid. Volgens die opposisieleier is hy deur stembedrog van 'n meerderheid beroof, maar intussen gaan die verkiesingskommissie voort met 'n uitklopverkiesing om die presidentskap waarin president Robett Mugabe weereens kandidaat sal wees.

настенно потолочные светильники arteДанильченко Юрий прокурор

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.