Vlugtelinge wil Limpopo-spaza’s wettig bedryf

Deel op

spazaBuitelandse handelaars wat spazawinkels in Limpopo bedryf het die Noord-Gautengse Hooggeregshof gevra vir ‘n bevel om hulle in staat te stel om in die provinsie handel te dryf, sê ‘n Business Dayverslag.

Die saak handel oor die reg van vlugtelinge en asielsoekers hulself te ondersteun deur die bedryf van ondernemings in Suid-Afrika.

Die polisie het die afgelope jaar sowat 600 winkels gesluit wat voorraad-verliese van R42 miljoen tot gevolg gehad het.

In klopjagte is winkels van spesifiek Ethiopiese en Somaliese burgers geteiken. Die prokureurs wil duidelikheid kry oor of asielsoekers hul eie ondernemings mag open of nie.

Die asielsoekers en vlugtelinge beweer hulle is doelbewus verhinder om besighede in Limpopo te bedryf.

Kate Hofmeyr, vir vyf buitelandse burgers, die Somaliese Vereniging van Suid-Afrika en die Ethiopiese Gemeenskap Vereniging van Suid-Afrika, aan die hof gesê die buitelandse burgers kon nie toegang tot die formele arbeidsmark kry nie en die enigste manier vir hulle beskikbaar is om ‘n inkomste te verdien deur die opening van spazawinkels, terwyl hul asiel- en vlugtelingaansoeke verwerk word.

Sy het gesê hulle bestaan ​​is negatief geraak deur die Limpopo se Ekonomiese Ontwikkelings-, Omgewing en Toerisme Departement se weiering om aansoeke vir handelslisensies te aanvaar.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.