Grondwethofuitspraak oor polisiëringskommissie verwag

Deel op

zillenkandlaDie Wes-Kaapse Premier Helen Zille gaan nie die kommissie wat in Augustus jaar aangestel is om ondersoek in te stel na beweerde ondoeltreffendeheid van die polisie in die Kaapse Vlakte,  se geldigheid verdedig nie.

Die Kommissie van ondersoek na die doeltreffendheid van polisiëring in Khayetlisha sal nie ‘n aansoek om sy geldigheid te bevraagteken in die Konstitusionele Hof teenstaan nie, het die DA aangedui.

Die sekretaris van die Kommissie, Amanda Dissel sê die Kommissie het inligting aan die Grondwethof deurgegee en sal daarom berus by die uitspraak van die hof.

Die minister van Polisie, Nathi Mthetwa het die ondersoek in die Wes-Kaapse hooggeregshof teengestaan, waar die aansoek van die hand gewys is.

Mthethwa het besluit om teen die Wes-Kaapse hooggeregshof se uitspraak te appèlleer. Die aansoek word vandag in die Grondwethof aangehoor.

Die Kommissie se kantoor in Khayelitsha is egter steeds oop vir lede van die publiek wat verklarings oor polisiëring in die gebied wil indien, en inligting oor polisieoptrede in die gebied word steeds ingesamel.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.