Botswana vra vir Zim-verkiesingsoudit

Deel op
Phandu Skelemani
Phandu Skelemani en sy Suid-Afrikaanse eweknie

Botswana sê hy gaan leiers van die Suider-Afrikaanse Ontwikkelingsgemeenskap probeer oorreed om die verkiesingsuitslae in Zimbabwe te laat oudit.

Dié land se minister van Buitelandse Sake, Phandu Skelemani het in Gaberone gesê Botswana bevraagteken die regverdigheid van die verkiesing.

Skelemani sê Botswana is bekommerd dat die verkiesing nie aan die SAOG se riglyne voldoen het nie en dat verskeie insidente en ongerymdhede voorgekom het wat die regverdigheid, deursigtigheid en geloofwaardheid van die proses in gedrang bring.

Westerse lande het vroeër ook die uitslag bevraagteken nadat die opposisieparty, die MDC, gesê het verkiesingsbedrog is gepleeg.

Botswana se president Ian Khama is een van die weinige Afrika-leiers wat president Robert Mugabe openlik kritiseer. In 2008 het Botswana geweier om Mugabe se herverkiesing te erken.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.