Zuma: SA verdeel in vyandige kampe

Deel op
Pres. Zuma
Pres. Zuma

President Jacob Zuma is van mening dat die Suid-Afrikaanse gemeenskap verdeel is in vyandige kampe.

Zuma het Sondag gesê: “Die samelewing as ‘n geheel is meer en meer verdeel in twee groot vyandige kampe in twee groot klasse direk teenoor mekaar, bourgeoisie en proletariaat ,” het hy gesê met verwysing na die Kommunistiese Party se manifes.

Hy het gepraat by die Jong Kommunistiese Liga se (YCL) se nasionale raad in Kimberley in die Noord-Kaap.

“Jy moet die aard en karakter van die samelewing waarin ons leef verstaan. ​​Jy moet weet dat nie alles is soos dit lyk nie,” het Zuma gesê. Die president is ook die president van die African National Congress.

Hy het aan afgevaardigdes gesê die regering is besig om te vorder om uitdagings in onderwys, gesondheid en armoede aan te spreek.

“In reaksie op die sug na onderwys, het ons twee splinternuwe universiteite, die Sol Plaatje Universiteit hier in Kimberley en die Universiteit van Mpumalanga in Nelspruit opgerig.

Zuma het die nuwe fasiliteite op 25 Junie aangekondig, toe hy gesê het die regering wil hê dat elke provinsie in die land ‘n instelling van hoër onderwys kry.

Ons is ook besig met verdere ondersoek in beroepsopleiding deur die vestiging van 12 nuwe Onderwys-en Opleidingskolleges regoor die land in gebiede waar gebrekkige diens is.

Hy het gesê een van die regering se suksesverhale was die 50 persent vermindering in moeder-na-kind-oordrag van MIV tussen 2008 en 2011, wat die lewensverwagting van Suid-Afrikaners laat toeneem het. – Sapa

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.