Hillary Clinton in Suid-Afrika om Mandela te ontmoet

Hillary Clinton en Joyce Banda
Deel op

Hillary Clinton en Joyce BandaDie Amerikaanse minister van buitelandse sake Hillary Clinton het Suid-Afrika aangedoen om die anti-apartheidsheld Nelson Mandela vandag te sien, die het die Amerikaanse statedepartment gesê, ure ná haar aankoms op die laaste been van haar Afrika-toer.

Die middagete met die 94-jarige voormalige president sal in Qunu plaasvind, ‘n dorp in die suidooste van die land, in die voormalige Transkei.

Clinton, wat skoolmeisies en Afrika se tweede vrouepresident tydens ‘n eerste besoek aan Malawi Sondag  ontmoet het, het agterna na Suid-Afrika gevlieg. Sy sal tot Donderdagoggend in Johannesburg, Pretoria en Kaapstad wees.

Terwyl sy in Suid-Afrika is, word verwag dat Clinton senior regeringsamptenare, asook senior verteenwoordigers van die Suid-Afrikaanse private sektor sal ontmoet.

Vroeër het die Amerikaanse departement van buitelandse sake aangekondig dat hy met die Amerikaanse kamer van koophandel saamwerk om ‘n sake-afvaardiging van ongeveer 10 senior VS-bestuurslui te lei wat die drie stede op Clinton se besoek sal aandoen.

“Suid-Afrika is die grootste mark in Afrika vir Amerikaanse goedere, en die Verenigde State van Amerika is ‘n belangrike uitvoermark en ‘n ​​bron van direkte buitelandse belegging vir Suid-Afrika,” het die departement gesê.

Lede van die sake-afvaardiging sluit blykbaar senior bestuurders van Black & Veatch, Boeing, Chevron, EMD / Caterpillar, FedEx Express, GE, Symbion, Trimble, Wal-Mart en Zanbato in.

‘n Handelsending sluit intussen die hoofde van die Overseas Private Investment Corporation, die Uitvoer-invoerbank van die Verenigde State van Amerika, die Amerikaanse handels- en ontwikkelingsagentskap, asook Robert Hormats, visestaatsekretaris vir ekonomiese groei, energie en die omgewing, en Francisco Sanchez, visehandelsekretaris vir internasionale handel, in.

“Die sending beklemtoon ons verbintenis tot beleggingsgeleenthede in Afrika suid van die Sahara, veral in infrastruktuur, het die Amerikaanse departement van buitelandse sake gesê.

Ná besoeke aan Nigerië en Benin, sal Clinton ‘n ​​reis na Turkye onderneem waar sy Saterdag aan ‘n gesprek oor die konflik in Sirië sal deelneem.

Данильченко Юрий Брониславович компромат

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.