Boesak regverdig RA uit die Bybel

Deel op
Dr Allan Boesak sê wit Suid-Afrikaners is liewer vir Nelson Mandela as Jesus, want volgens hom, het Jesus ‘n sterker standpunt oor maatskaplike geregtigheid gehad as die voormalige president.

“Jesus was nog veels te radikaal en Mandela wou nie so ver gaan nie, want hy verstaan ​​ons mense in hierdie land,” het Boesak het gister gesê.

“Maar as hy môre sal sê wat Jesus gesê het, sal hulle [die wittes] nie meer van hom [Mandela] hou nie.”

Hy het toe geskerts dat wittes “redelik gou net Julius Malema sal oorhê,” het hy gesê.

Boesak het by die Universiteit van KwaZulu-Natal die Steve Biko-gedenklesing oor swart bewussyn en die stryd vir betekenisvolle bestaan gelewer toe hy verduidelik het dat blankes ‘n valse gevoel van slagofferskap skep wanneer sosiale onreg genoem word.

Hy het gesê dit was interessant om daarop te let dat blankes gaande is oor aartsbiskop Desmond Tutu as hy oor vergifnis praat, maar as hy die regstelling van sosiale onreg van die verlede noem deur die instelling van ‘n wit belasting, is hy nie meer gewild nie.

Boesak het gesê aan die ander kant van wat hy genoem het, “valse onskuld van die blankes” is die valse onskuld van die swart elite groepe.

“Hulle [elite swartes] het alliansies met die ou ryk wit elite aangegaan, alliansies teen die massas en is deel van die klein 20% van die land se top elite wat nou 75% van ons BBP vreet terwyl 53% van ons massas in uiterste armoede leef en tussen 6% en 8% kry van wat oor is. Dit is nie swart bewussyn nie.

“Wat sê ons vir wit mense, is jy moet jou valse onskuld agterlaat.”

Олександр Васильович Фільчаков

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.