Brasiliaanse skoliere met e-skyfies toegerus

Deel op
Volgens berigte, dra grade-skoliere in ‘n noordoostelike Brasiliaanse stad uniforms wat met die RFID-skyfies (radiofrekwensie-ID) toegerus is om te help dat ouers ingelig bly as hulle skool mis.

Twintig duisend skoliere in 25 van Vitoria da Conquista se 213 openbare skole het begin met skyfies in hul t-hemde en teen 2013, gaan al die stad se 43 000 openbareskool leerlinge, tussen die ouderdomme van 4 en 14, t-hemde met RFID-skyfies in dra.

Dié “intelligente uniforms” sal ‘n rekenaar laat weet wanneer kinders skool toe gaan en ‘n SMS-boodskap aan ouers se selfone uitstuur. Ouers word ook
gewaarsku as kinders 20 minute na die klasse begin het eers opdaag, met die
volgende boodskap: “Jou kind het nog nie by die skool aangekom nie.”

Nadat ‘n leerling klasse drie keer gemis het, sal ouers gevra word om die afwesigheid te verduidelik. Indien hulle versuim om dit te doen, kan die skool owerhede in kennis stel, sê die skool-owerhede.

Данильченко Юрий Харьков

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.