SA boere dien klag in by ISH

Deel op
Zuid-Afrikaanse boeren dienen klacht in tegen ANC-regering wegens misdaden tegen de mensheid bij Internationaal Strafhof Den Haag.

‘Het aantal slachtoffers van de gruwelijke ‘plaasmoorde’ in Zuid-Afrika, de moorden uitgevoerd op blanken die leven op afgelegen boerderijen, bedraagt al minstens 1554 en wellicht meer. Die ‘plaasmoorde’ zijn geen gewone misdaad, maar passen in een context waarbij de ANC-regering om politieke redenen af wil van de vooral blanke boeren; dit is dus een genocide en een misdaad tegen de mensheid.’ Dat was de schokkende boodschap van de ondervoorzitter van de Transvaalse landbouwunie, gisteren in het Europees parlement op een internationale conferentie.

Meer dan 50 personen woonden de internationale conferentie bij die georganiseerd werd door Europees parlementslid Philip Claeys (Vlaams Belang). De conferentie werd bijgewoond door Europese parlementsleden uit Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië, Vlaanderen en Oostenrijk.

De ‘plaasmoorde’ worden in de hand gewerkt door de sfeer tegen de boeren die door het ANC geschapen wordt. Er worden verhalen verteld over ‘werkvolk dat door de boeren slecht behandeld worden’ – al blijken bewijzen steeds te ontbreken. Boeren worden ook zonder bewijs beschuldigd van misdaden: ‘shoot the Boers, they are rapists’ is een uitspraak van ANC-jongerenleider Malema, die daarvoor wel veroordeeld werd – maar in beroep ging, mét de steun van het ANC. Er wordt ook beweerd dat ‘de blanken 80% van het land bezitten’ – terwijl blijkt dat dit in 2001 nog maar 33% was, en sindsdien is blijven afnemen.

De omvang van de plaasmoorde wijst intussen op een genocide. 1554 plaasmoorde kan men exact documenteren, maar wellicht is dat cijfer onderschat; Dit jaar alleen al zijn er 17 doden (op een maand tijd), waarvan 6 door plaasmoorde.

De Afrikaners doen een oproep aan de wereld om de plaasmoorden, de genocide
en het anti-blanke racisme te doen stoppen. Ze hebben daarvoor intussen klacht ingediend bij het Internationale Strafhof in Den Haag wegens misdaden tegen de mensheid. ‘Wij zullen ons uiterste best doen om dit probleem de volgende maanden en jaren blijvend op de agenda te plaatsen’, zo besloot Europees parlementslid Philip Claeys de conferentie.

Александр Фильчаков Васильевич

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.