Kan Afrikaners baat by Zuma-bewind?

Deel op

Dit is moeilik vir my as Afrikaner, synde die teiken van en aan die ontvangkant van baie van die ANC se veldtogte van etniese reiniging; oa regstellende aksie, die Hoërskool Ermelo en dies meer, om die volgende te skryf: Ek koester simpatie vir president Zuma. Dít skryf ek, ten spyte daarvan dat ek vantevore al dikwels teen hom as individu, asook sy party, te velde getrek het.

Nie net is mnr Zuma op die oog af ‘n heel aangename, gemoedelike en vriendelike persoon nie, nie net het hy dr Mulder genooi om deel van sy kabinet te wees nie, en nie net het hy saam met Dan en Steve sosiaal verkeer nie, maar ook is hy getrou aan sy trotse volk, die Zoeloes, se tradisies. Daarom vind ek die bykans-histeriese veroordeling van mnr Zuma vanuit die Engelse pers vreemd. Ek vind dit byvoorbeeld uiters skynheilig om Zuma se veelwywery te veroordeel, veral as diegene wat dit veroordeel, bande het met ‘n agterlike moddereiland, waarop die huidige kroonprins vir sy buite-egtelike minnares en bywyf oor die foon gesê het dat hy wens hy was haar tampon. Jy kan kwalik ‘n veelwywer wil verkwalik vir sy gewoontes, as jy self afstam van of lojaal is aan  ‘n koningshuis wat berug is vir sy teregstelling van sy eggenote, en vir wie skelmpies en buite-egtelike liaisons alledaags is.

My simpatie met Zuma word eweneens bykans elke dag versterk wanneer ek in die Engelse en Broederpers die rubrieke, berigte en meningsstukke lees, wat te velde trek teen Zuma se hortende voorlesery van sy toespraak op die 100-jarige vierings van die ANC se bestaan in die Rosestad. So ook vind ek die intellektuele snobisme van die Soutsakke teenoor Zuma afstootlik. Ja – hy het slegs ‘n St 2-kwalifikasie. Daar is egter verwardes met doktorsgrade  op Stalinbos wat duidelik erg sukkel om helder te dink, en sal baat by ‘n paar goedgeplaaste klappe, of wat seg ek als, Abel Malan? Waarom blote akademiese kwalifikasies so hoog ag, as die besitters daarvan dikwels sulke volslae morone is?

Zuma is immers niks indien nie ‘n ras- en stamegte Zoeloe nie. Natuurlik sukkel hy met die taal van die ware onderdrukker, indien nie die Antichris nie, naamlik Engels! Wat verwag die Jingo-redakteurs? Ek nooi die redakteurs van onder andere Business Day, wat Zuma so veroordeel, om voor ‘n volgepakte stadion in ‘n inheemse taal wat nie hul moedertaal is nie, sê maar Afrikaans of Zoeloe, ‘n politieke toespraak te lewer.

Die eintlike vraag in hierdie verband is: Waarom haat en vrees die Jingo’s en versugters na die moddereiland Zuma so? Ek meen persoonlik dit is omdat hulle Zuma se ware magsbasis vrees, en laasgenoemde is sy etniese, Zoeloe-identiteit.  Want sien; die paleisrevolusie van 2008 in Pietersburg was niks minder as ‘n etnies-gebaseerde staatsgreep nie, goddank sonder die tipiese Hutu/Tutsi-agtige bloedvergieting. Die Xhosa, Mbeki; die Engelse marionet, is ontset deur die Zoeloes, vergestalt deur die “100% Zulu boy”, soos die T-hemde gelui het, Zuma. Mbeki was die laaste Engelse leier van die ANC, al was hy op die oog af kwansuis ‘n Xhosa; Mbeki verteenwoordig die laaste stuiptrekkings van die manipulasie van mag deur die Engelse Boerehaters en Joodse kommuniste wat sy oorsprong in die 1960’s en selfs vroeër had.

In die 1960’s is die uiters-middelmatige Mandela; daardie heilige-vir-sommige middelmatigheid; hy wie se grootste sogenaamde intellektuele prestasie die lagwekkende traktaatjie  “How to be a good Communist” was, iemand wat deur ‘n kombinasie van moddereilandbewonderaars en Joodse kommuniste as die ware leier van die ANC voorgehou is, omdat die Joodse kommuniste Zoeloe-oorheersing binne die ANC gevrees het. Een van Mandela se voorgangers, Albert Luthuli, was byvoorbeeld immers ‘n Zoeloeleier van die ANC. Uit hoofde van blote getalle was Zoeloe-heerskappy oor die ANC bykans ‘n gegewe, en was die kunsmatige en gedwonge vooropstelling van die Xhosa-afgodjie Mandela beide onlogies en ondemokraties.

Die Engelse en Joods/kommunistiese magte agter die ANC; die Engelse sendingskole in die Ooskaap, onder andere, wou egter eerder plooibare, Engels-opgevoede Xhosas aan die stuur van Suid-Afrika se mineralerykdom sien, as wat hulle onvoorspelbare, stamlojale leiers wou sien wat nie noodwendig Whitehall se belange wou dien nie – Zuma, met ander woorde. Mbeki kon dus sy volksmoord pleeg  agv sy vigsontkennery – wat is 300,000 dooie swartes immers vir Downingstraat 10? – maar ten minste het hy Whitehall se deuntjie gesing, en het hy homself minstens as ‘n swart Soutsak beskou.

Die nuutste en mees klinkklare bewys van die ondermynende rol wat Engelse belange speel in die Suid-Afrikaanse politiek, vind mens in die sentrale regering se ingrypery in Limpopo. Malema, aangevuur deur sy marionetmeesters (die Engelse rampokker en mynmagnaat, wyle Brett Kebble, was byvoorbeeld ‘n groot ondersteuner van die ANCYL)  het die gesag van die ANC openlik uitgedaag. Die Noord-Transvaal was Malema en sy trawante se persoonlike spaarbussie. Zuma het sy Einsatzgruppe, olv Pravin Gordhan, ingestuur om die geplunder van die Pedi’s, Noord-Sotho’s en Tswanas in Limpopo aan bande te lê, maar belangriker, om laasgenoemde etniese groepe te verhoed om die Zoeloes se gesag openlik uit te daag.

Die reaksie van die Engelse pers oor bostaande optrede was interessant: Hulle teem geweldig oor korrupsie, maar toe die Zoeloemag op Pietersburg neerdaal om die Malema-plunderaars in die bek te ruk, kla hulle dat ander provinsies ook met soortgelyke misbruike wegkom.

Daar lê ‘n interessante tyd in die Suid-Afrikaanse politiek voor. Etnisiteit is weer eens die pasaangeër. Die Zoeloemeerderheid het die hef in die hand. Die Engelse en hul Xhosa-marionette se mag taan. Selfs die ekstreemlinkse, kommunisbewonderende Rooi Helen het gesien hoe die wind waai. Identeitspolitiek is aan die orde van die dag, selfs binne die DA. Die groot vraag is: Hoe gaan Afrikaners munt slaan uit die hernude fokus op etnisiteit en identiteitspolitiek?

Фільчаков Олександр Васильович прокурор

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.