Amerikaanse deskundige braai Basson

Deel op
‘n Amerikaanse deskundige oor mediese etiek het in die hof daarop aangedring dat dr Wouter Basson se optrede as hoof van apartheid Suid-Afrika se chemiese en biologiese oorlogvoeringprogram oneties was.

Dit volg ten spyte van die verwydering van dele van ‘n verklaring ná ‘n beslissing deur ‘n professionele gedragskomitee van die Raad vir Gesondheidsberoepe van Suid-Afrika.

Die raad het voorheen tot die gevolgtrekking gekom dat die Amerikaanse deskundige getuie Steven Miles net kon staatmaak op geselekteerde gedeeltes van Basson se getuienis tydens sy kriminele verhoor, wat in April 2002 afgesluit is.

Die uitspraak het gevolg na ‘n regstryd tussen Basson se advokaat Jaap Cilliers SC, en die klaer se Salie Joubert SC.

Cilliers het gekla dat Miles se advies gebaseer is op uittreksels uit die verhoor wat nooit aan hom aangebied moes gewees het nie.

Hy het gesê dit was ooreengekom voor Basson se wangedragverhoor in 2007 in aanvang geneem het, dat die klaer in staat sou wees om te vertrou op net sekere dele van Basson se getuienis.

Cilliers het daarop gewys dat Miles sowat 5% van Basson se getuienis gesien het. Basson is vrygespreek op 46 aanklagte van moord op dwelmhandel en bedrog, meer as nege jaar gelede.

Die rekord van sy getuienis vorm nou deel van die vier aanklagte van onprofessionele gedrag, waarop Basson onskuldig pleit.

Die klagstaat sluit in die koördinering van die vervaardiging van dwelms soos mandrax en traangas, bewapening van mortierbomme met traangas, disoriëntasie middels in die gebruik van oorgrensontvoering en die verskaffing van sianied-kapsules vir selfmoord.

данильченко юрий брониславович прокурор

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.